Dry needling

Integrated dry needling

Dry needling – en effektiv behandlingsmetod

Har du kanske hört talas om dry needling? Söker du efter dry needling i Stockholm? Dry needling är en effektiv behandlingsmetod där tunna nålar används för att behandla olika besvär från rörelseapparaten. Utifrån din historik och genomförd undersökning sätts nålar därefter in på olika platser i kroppen. Detta sker oftast i en kombination av i och runt muskler, leder, ligament och nerver i syfte att uppnå så bra resultat som möjligt. Faktiskt är det så att det är just det bra resultatet som många får av denna behandling, som gjort att dry needling blir mer och mer populärt.

 

De främsta fördelarna du kan förvänta dig av dry needling är:

"

Minskad smärta

Dry needling är effektivt för att lindra smärta orsakad av bland annat muskelstelhet, idrottsskador, muskelspänningar och långvariga samt akuta problem från rörelseapparaten.

!

Bättre funktion och rörlighet

Genom att behandla muskelspänningar och förbättra muskelfunktionen med dry needling kan du uppleva ökad rörlighet.

Mer avslappnad

Dry needling har även mer generella effekter som bidrar till att man upplever sig mer avslappnad.

Du är varmt välkommen att boka in en tid för dry needling på vår klinik vid Odenplan i Stockholm.

Integrated Dry needling 

Integrated dry needling är en modern approach där flera olika dry needling tekniker kombineras för att behandla den problematik du söker för. I motsats till akupunkturen som har förutbestämda punkter där nålarna sätts, så riktar sig dry needling till anatomiska strukturer som bedöms vara orsaken till det muskuloskeletala problemet.

Behandlingen med dry needling är alltså baserad på kroppen anatomi, fysiologi och neurologi och syftar till att stimulera olika processer i kroppen. Vid dry needling är det främsta som sker att cirkulationen ökar i vävnaden nålen placeras i. Den ökade cirkulationen leder sedan till att t.ex. muskeln blir mer ”avslappnad”.

Bedömningen som gjorts kommer avgöra hur länge nålarna sitter i. Detta kan variera från några sekunder till runt 20 minuter.

Dry needling med ström

Elektroakupunktur eller dry needling med ström är en metod där man tillför ström till nålarna för att bland annat förstärka effekterna av dry needling. Behandlingen upplevs ofta som behaglig och effektiv. Du kan läsa mer om dry needling med ström här.

Dry needling med ström Stockholm

Vill du testa dry needling?

Välkommen att boka tid

Öppet

Vardagar och helger

Priser

Naprapatbesök – 40 minuter 740 kr

Friskvård – 40 minuter 790 kr

Kontakta mig

Mail

johan@manuella.se

Adress

Hälsingegatan 11, precis vid Vasaparken i Stockholm