Naprapati

modern manuell medicin

Naprapati – vad är det?

Att återställa funktionen i rörelseapparaten och behandla smärta är det primära målet när du träffar en naprapat på Manuella. Naprapati betyder just ”korrigera orsak till lidande”. Så stor vikt läggs vid att identifiera faktorer som kan vara orsaken till att problem i kroppen uppstått.

Som naprapater är vi specialister på smärta och problem som kommer från leder och det neuromyofasciala-systemet, vilket betyder problem från nerver, muskler och bindväven. Vi undersöker, diagnostiserar, behandlar och lägger upp en plan för rehabilitering med övningar och träning som du sedan gör på egen hand.

Är naprapati för mig?

Nackspärr, ont i ländryggen, huvudvärk, impingement, knäproblem, etc. Akuta eller långvariga problem och smärttillstånd. Kommer problemet från rörelseapparaten är det naprapatens expertis. Naprapaten besitter också goda kunskaper inom medicinska ämnen som neurologi och ortopedi, så vi kan bedöma om besväret ska behandlas med naprapati eller om du ska hänvisas vidare till en annan profession, som t.ex. läkare för vidare utredning.

Leg. naprapat Johan Axelsson

Naprapatbehandling

Expertisen inom manuell medicin där behandlingen oftast är en kombination av flera olika modaliteter. Att arbeta med händerna (det ’manuella’) är grunden i behandlingen som sedan kan kombineras med andra behandlingstekniker t.ex. dry needling, akupunktur, elektroakupunktur, stötvåg och TENS. De vanligaste teknikerna som naprapaten använder är olika mjukdelstekniker, manipulation och mobilisering av leder som syftar till att återställa funktionen i vävnaden.

Inte bara när du har ont

Att gå förebyggande hos naprapat och inte bara när du har fått ont kan vara ett bra sätt att hålla koll på din kropp.

Välkommen att boka tid

Öppet

Vardagar och helger

Priser

Naprapatbesök – 40 minuter 740 kr

Friskvård – 40 minuter 790 kr

Kontakta mig

Mail

johan@manuella.se

Adress

Hälsingegatan 11, precis vid Vasaparken i Stockholm